Matematik

Er der en der kan hjælpe med disse to opgaver?

07. februar 2019 af helpn - Niveau: A-niveau

Se venligst billedet :-) 

Vedhæftet fil: alaska.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2019 af mathon

                 \small 14.9=6.61\cdot \sin\left ( 0.0167t-1.303 \right )+12.2

                 \small \frac{14.9-12.2}{6.61} = \sin\left ( 0.0167t-1.303 \right )

                 \small \sin\left ( 0.0167t-1.303 \right )=0.4085

                 \small 0.0167t-1.303 =\sin^{-1}(0.4085)=0.42078

                 \small t_1 =\frac{0.42078+1.303}{0.0167}=103

og da \small \sin(\pi -x)=\sin(x)

                 \small \small t_2 =\pi -103+\mathbf{376}=276\qquad \textup{da 376 er perioden}

dvs
                 \small t=\left\{\begin{matrix} 103\\276 \end{matrix}\right.                


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2019 af mathon

periodeberegning:

          \small \sin\left ( 0.0167t-1.303 \right )=\sin\left ( 0.0167(t_o+\Delta t)-1.303 \right )=\sin\left ( 0.0167t_o-1.303+0.0167\cdot \Delta t\right)

hvor
         \small 0.0167\cdot \Delta t=p\cdot 2\pi

         \small \small \Delta t=p\cdot \tfrac{2\pi }{0.0167}=p\cdot \mathbf{376}


Svar #4
07. februar 2019 af helpn

Tak for svar :-) Er dog lidt usikker på, hvilke opgaver du svarer på. 

#3

periodeberegning:

          \small \sin\left ( 0.0167t-1.303 \right )=\sin\left ( 0.0167(t_o+\Delta t)-1.303 \right )=\sin\left ( 0.0167t_o-1.303+0.0167\cdot \Delta t\right)

hvor
         \small 0.0167\cdot \Delta t=p\cdot 2\pi

         \small \small \Delta t=p\cdot \tfrac{2\pi }{0.0167}=p\cdot \mathbf{376}

Hvad er det helt præcist du finder her? Er ikke helt med... Skal finde dagsnumrene jo? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2019 af mathon

...dagsnumrene 
   er #103 og #276
             


Svar #6
07. februar 2019 af helpn

Hvordan finder jeg så de tidspunkter, hvor længden af dagen er 14,9 timer? Altså det første jeg skal svare på?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2019 af oppenede

#6 Svaret står i #2.
Og i opgaven står der "t (målt i døgn efter 1. januar 2011)", så hvilket tidspunkt betyder t = 103 dermed?


Svar #8
07. februar 2019 af helpn

Hvis man antager der er 30 dage på en måned, må det jo være 13. april. Men svarer man på ikke lidt på det samme i de to opgaver, hvis svaret i begge er det samme? Er lidt forvirret...

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. februar 2019 af oppenede

Jo opgaven stiller samme spørgsmål to gange.


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. februar 2019 af mathon

tidspunkter hvor dagslængden i Anchorage Alaska er 14.9 timer:

             13. april   og   3. september


Skriv et svar til: Er der en der kan hjælpe med disse to opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.