Matematik

Differentier en funktion

08. februar 2019 af Ziinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave hvor jeg skal differentiere en funktion. Føler ikke helt det rigtigt, så ville sætte pris hvis der evt var nogle der kunne give et feedback. 

Opgave: Differentier funktionen g(x) = x2 * cos(x)

f(x) = x2

f ' (x) = 2x

g(x) = cos(x)

g ' (x) = -sin(x)

Bruger formlen f ' (x) * g(x) + f(x) * g ' (x)

2x * cos(x) + x2 * -sin(x)

f'(x) = 2xcos(x) - x2sin(x)

er det korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2019 af Matkaj

Ja, men du burde nok kalde den g'(x)

Svar #2
08. februar 2019 af Ziinn (Slettet)

#1 Ja, men du burde nok kalde den g'(x)

Hov ja, takker


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2019 af oppenede

Du bør ikke kalde cos(x) for g(x), skriv hellere f.eks.
  h(x) = cos(x)

da g allerede betyder noget andet.


Svar #4
08. februar 2019 af Ziinn (Slettet)

#3

Du bør ikke kalde cos(x) for g(x), skriv hellere f.eks.
  h(x) = cos(x)

da g allerede betyder noget andet.

Jeg bruger produktformlen f ' (x) * g(x) + f(x) * g ' (x)

Så når jeg skriver g(x) = cos(x)

Betyder det bare at ift formlen, at cos(x) skal ind på g(x)'s plads i formlen. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2019 af oppenede

Når du i samme opgave skriver både
    g(x) = x2 * cos(x)
    g(x) = cos(x)
er det uheldigt, da de tilsammen udgør en modstrid.
Derfor bør du bruge et andet symbol end g når du angiver produktreglen.


Skriv et svar til: Differentier en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.