Matematik

ligning for tangenten til grafen

08. februar 2019 af Ziinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt i tvivl angående min fremgangsmåde og løsning af opgaven, håber nogle lige vil kigge på det, og lige give noget konstruktivt kritik

Opgave: 

En funktion f er givet ved: f(x) = x - \frac{3}{x},    x>0

a) Bestem f ' (x), og gør ved hjælp heraf rede for, at funktionen f er voksende

f ' (x) = 1 - (-\frac{3}{x^2})

-Når  f ' (x) > 0 er funktionen voksende, i dette tilfælde er der oplyst at x>0, det betyder derfor også at f' ' (x) er voksende, for lige meget hvilken positiv x-værdi der kommer ind på x's plads vil resultatet af f'(x), ikke være negativ

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

- Jeg finder y værdien :  f ' (x) = 1 - (-\frac{3}{1}) = -2

Jeg regner a ud =  f ' (x) = 1 - (-\frac{3}{1^2}) = 4

Jeg regner b ud = 

-2 = 4 * 1 + b

-2 = 4 + b

-2 - 4 = 4 - 4 + b

-6 =b

Tagentens ligning er derfor  y = 4x - 6


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2019 af Matkaj

Fint men

1) mere argumentation i a

2) tjek din notation fx. skriver du f' der hvor y bestemmes


Skriv et svar til: ligning for tangenten til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.