Matematik

Forklar log() funktion ifht renteformel

09. februar 2019 af KneeKreeKey - Niveau: C-niveau

Hej. Er der nogen der kan forklare hvad log er i denne forbindelse og hvad log gør.

Opgaven er at isolere n (antal terminer) når de resterende faktorer er oplyst.
Opgaven er også løst korrekt med resultat men er der nogen der kan forklare mig overordnet hvad log er (logaritme?) og hvordan den bruges i dette tilfælde, hvilken funktion har log?

På forhånd mange tak

Se billede vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2019 af OliverHviid

Der anvendes, at log(ax) =x*log(a)


Svar #3
10. februar 2019 af KneeKreeKey

Ahh så forklaringen er, at det er den inverse funktion til det at opløfte i potens? Eller hvordan kan det formuleres med ord?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. februar 2019 af OliverHviid

Det modsatte af at opløfte i potens er at tage roden af tallet. Reglen log(ax) =x*log(a) er en logaritmeregneregel, som vi i dette tilfælde anvender, så vi kan isolere n. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2019 af OliverHviid

Lige en rettelse til mit svar #4. Der skulle naturligvis have stået log(ax) =x*log(a) - ligesom jeg skrev i #2.


Skriv et svar til: Forklar log() funktion ifht renteformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.