Matematik

vektorer

14. februar 2019 af Loise3434 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har problemer med at løse disse opgaver. Jeg ved at i opgave a) skal man bruge distformlen, men kan det passe at det skal give -1 og har ingen ide hvordan den sidste skal løses.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: opgave24.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2019 af mathon

 \small m står vinkelret på \small l og har derfor normalvektor ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2019 af mathon

 \small m har normalvektor  \overrightarrow{n}=\widehat{\begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} -4\\ 3 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2019 af mathon

\small m's\textup{ ligning:}
                          m\textup{:}\quad\begin{pmatrix} -4\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-2\\y+1 \end{pmatrix}=0

                          m\textup{:}\quad-4x+3y+11=0

                          m\textup{:}\quad y=\frac{4}{3}x-\frac{11}{3} 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2019 af mathon

m's skæring med cirklen.

     førstekoordinaterne til skæringspunkterne
     beregnes af:
                               \small \left ( x-2 \right )^2+(\tfrac{4}{3}x-\tfrac{11}{3}+1)^2=100


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.