Matematik

Ligebenet trekant

16. februar 2019 af Warrio - Niveau: 8. klasse

Hej 

Jeg kan ikke lige helt overksue, hvad det er præcis der skal gøres i denne her opgave. Det er som om der mangler nogle flere informationer. Opgave siger:

Angiv sidelængder og vinkelmål for en ligebenet trekant med areal 32000 m^2 

Håber der nogen som kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2019 af SuneChr

Der er et ubegrænset antal ligebenede trekanter, der har det nævnte areal.
Tegn en skitse af en ligebenet trekant ABC hvor a = b, c er grundlinjen, og C er vinklen overfor c.
Da har vi
    32000 = 1/2·a2·sin C           a angives i meter
De øvrige stykker i trekanten beregnes derefter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2019 af oppenede

Angiv sidelængder og vinkelmål for en ligebenet trekant med areal 32000 m^2

a = b = √64000
c = √128000
A = B = 45º
C = 90º


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2019 af StoreNord

#0  Måske skal alle tre sider være lige store?
Så hedder det en ligesidet trekant.
Men den er også ligebenet, og så kan du løse opgaven!


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2019 af SuneChr

# 1 fortsat
SP 160220192252.JPG

Vedhæftet fil:SP 160220192252.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2019 af mathon

Hvis ligebenet:
                                   \small \small \frac{\sqrt{3}}{4}\cdot a^2=T\qquad \qquad\textup{a er sidel\ae ngden, T er arealet.}

                                   \small \frac{3^{0.5}}{2^2}\cdot a^2=T

                                   \small a^2=2^2\cdot T\cdot 3^{-0.5}

                                   \small a=2\cdot T^{0.5}\cdot 3^{-0.25}

                                   \small a=2\cdot \left ( 3.2\cdot 10^4 \right )^{0.5}\cdot 3^{-0.25}

                                   \small a=2\cdot 3.2^{0.5}\cdot 10^2 \cdot 3^{-0.25}=271.85


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2019 af mathon

korrektion:

Hvis ligesidet:
                                   \small \small \frac{\sqrt{3}}{4}\cdot a^2=T\qquad \qquad\textup{a er sidel\ae ngden, T er arealet.}

                                   \small \frac{3^{0.5}}{2^2}\cdot a^2=T

                                   \small a^2=2^2\cdot T\cdot 3^{-0.5}

                                   \small a=2\cdot T^{0.5}\cdot 3^{-0.25}

                                   \small a=2\cdot \left ( 3.2\cdot 10^4 \right )^{0.5}\cdot 3^{-0.25}

                                   \small a=2\cdot 3.2^{0.5}\cdot 10^2 \cdot 3^{-0.25}=271.85


Skriv et svar til: Ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.