Kemi

Redoxreaktioner

17. februar 2019 af Sodiom - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der en som kan hjælpe mig på vej med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2019 af mathon

            \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \small\underset{aldehyd}{ RCHO}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag^+ \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; \underset{carboxy\, lsyre}{RCOOH}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}


Svar #3
17. februar 2019 af Sodiom

#2

            \small RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag^+ \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}

Tak for svaret, men jeg føler ikke, at det hjælper mig særlig meget, når der ikke følger en forklaring med


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2019 af mathon

            \small R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}HO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{Ag}{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; \; \longrightarrow \;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{Ag}\, _{\textit{(s)}}

\begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&1\\ Ag&&1&2 \end{array}

afsemning af op- og nedgange:

            \small RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; \; \longrightarrow \;RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}

afsemning af ladning i basisk opløsning:

            \small RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}

afsemning af hydrogen:

            \small RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}

oxygen stemmer.


Svar #5
17. februar 2019 af Sodiom

#4

            \small R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}HO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{Ag}{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; \; \longrightarrow \;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{Ag}\, _{\textit{(s)}}

\begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&1\\ Ag&&1&2 \end{array}

afsemning af op- og nedgange:

            \small RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; \; \longrightarrow \;RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}

afsemning af ladning i basisk opløsning:

            \small RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}

afsemning af hydrogen:

            \small RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}

oxygen stemmer.

Tusind tak. Kan du hurtigt forklarer hvordan du får oxidationstallet af C ved RCHO til -1? Jeg vil umiddelbart have gættet på, at det var +1


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2019 af mathon

            \small \small R\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{Ag}{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; \; \longrightarrow \;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{Ag}\, _{\textit{(s)}}

\begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&1\\ Ag&&1&2 \end{array}

afsemning af op- og nedgange:

            \small RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; \; \longrightarrow \;RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}

afsemning af ladning i basisk opløsning:

            \small RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}

afsemning af hydrogen:

            \small RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}

oxygen stemmer.

...
      Beklager fejltastningen.


Svar #7
17. februar 2019 af Sodiom

#6

            \small \small R\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{Ag}{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; \; \longrightarrow \;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{Ag}\, _{\textit{(s)}}

\begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&1\\ Ag&&1&2 \end{array}

afsemning af op- og nedgange:

            \small RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; \; \longrightarrow \;RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}

afsemning af ladning i basisk opløsning:

            \small RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}

afsemning af hydrogen:

            \small RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag{^+} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}

oxygen stemmer.

...
      Beklager fejltastningen.

Det gør ikke spor :)


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.