Matematik

Ligning med en ubekendt!!!

17. februar 2019 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der forstår denne:

I et land er der solskinsdage og regnvejrsdage. I et år, der ikke er et skudår, er der 79 regnvejrsdage mere end solskinsdage.

Bestem antallet af regnvejrsdage ved at opstille og løse en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2019 af ringstedLC

\begin{align*} x &= 365-y\;,\;dage_{regn}=x\;,\;dage_{sol}=y \\ x &= 365-(x-79) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2019 af SuneChr

Et ikke-skudår har 365 dage.
Antal solskinsdage x
Antal regnvejrsdage x + 79
Da har vi
x + x + 79 = 365


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2019 af SuneChr

.SP 170220192349.JPG.

Vedhæftet fil:SP 170220192349.JPG

Skriv et svar til: Ligning med en ubekendt!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.