Kemi

Kogepunktsforhøjelse

19. februar 2019 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en, der kan hjælpe med denne opgave?

Jeg har prøvet at sige 0,150*0,51 (som er Kb), og dermed bruge den formel uden at få et svar, der ligner ... Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Det er osmolaliteten du skal bruge i den formel.

Stofmængdekoncentrationen af NaCl er 150 mM = 0,150 M.

Osmolariteten er 2 * 0,150 M = 0,300 M. (Da der er kommer to ioner fra én NaCl.)

Osmolaliteten er (ca.) det samme, altså 0,300 mol/kg (Da massefylden af saltvand ca. er 1 kg/L.)

ΔTk = 0,300 mol/kg * 0,51 K*kg/mol = 0,153 K


Svar #2
20. februar 2019 af Egofaciens (Slettet)

Hvordan kan det ses, at det er osmolaliteten? 

Rigtig godt forklaring, MANGE tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)


Skriv et svar til: Kogepunktsforhøjelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.