Kemi

Beregning af osmolaritet

19. februar 2019 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: B-niveau

"Hvad er osmolariteten af en 0,045 M opløsning af KCl?"

Jeg fik det til 0,9 Osmol/L. 

Men så var det 90 mOsmol/L....

En der kan hjælpe mig med, hvordan man kan beregne det ud korrekt?

TAK. Rigtig god dag :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2019 af mathon

osmolariteten af en 0,045 M opløsning af KCl

                        \small c_{osmo}\left ( KCl \right )=2\cdot \left ( 45\; mM \right )=90\; mosM

                                    


Svar #2
19. februar 2019 af Egofaciens (Slettet)

Skal man altid gange med to, fordi KCl dissocierer til to ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2019 af mathon

  osmolariteten = z·molariteten              z er antal ioner pr. formelenhed opløst stof. Det forudsættes, at stoffet
                                                              er let opløseligt.


Skriv et svar til: Beregning af osmolaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.