Matematik

Nogen der kan hjælpe?

21. februar 2019 af ZooYork - Niveau: B-niveau

I 2010 var elforbruget i en bestemt husstand 6348 kWh. De følgende år faldt forbruget med 0,8% om året.

Hvilket år kommer elforbruget ned under 5700 kWhm hvis udviklningen fortsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2019 af AMelev

Da der er en fast %-vis tilvækst (-0.8%) pr. år, er der tale om en eksponentiel vækst.

x = antal år efter 2010
f(x) = elforbrug/kWh
Model f(x) =b·ax

b er startværdien f(0)
a er fremskrivningsfaktoren a = 1 + r, hvor r er vækstraten


Svar #2
21. februar 2019 af ZooYork

Men hvordan finder man ud hvornår den når under 5700 kWh?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2019 af AMelev

Når du har bestemt forskriften for f, løser du ligningen f(x) = 5700.

Tjek på graf.


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.