Matematik

Forståelig forklaring

21. februar 2019 af KageSpiseren - Niveau: 9. klasse

Hejsa.

Jeg leder efter en forståelig forklaring til hvordan jeg kan skrive en graf hvis en person fx løber 1 km på 4 hvordan jeg så kan skrive den. Og forklare hvorfor man gør det og hvad man erstatter med hvad.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2019 af ringstedLC

\begin{align*} 1\;km\;pr.\;4\;min. &\approx\tfrac{1}{4}\;km\;pr.\;min. \\ Stedfunktion:s(t)= y &= \tfrac{1}{4}t\;,\;t=min.\;,\;y=km. \end{align*}

altså, hvor (km. fra start) er personen til tiden t.

eller:

\begin{align*} 4\;min.\;pr.\;km. & \\ Tidsfunktion:t(s)= y &= 4s\;,\;s=km.\;,\;y=min. \end{align*}

altså, i hvor lang tid (min.) har personen løbet, når han er et bestemt sted (km. fra start).


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2019 af jenn1423 (Slettet)

1 km 4 min

vi vil gerne vide hvor meget personen kan løbe på 1 min. der for deler man 4 min med 4. og hvis man deler 4  på den ene side skal man også del 4 på den anden side =

1 km / 4             4 / 4

1/4 = 0,25          1

altså kan personen løbe 250 m på 1 min.

hvis man skulle skrive det op i en ligning =       0.25 * x =

x aksen hviser antal minutter, mens y aksen viser antal meter.


Skriv et svar til: Forståelig forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.