Matematik

Cirkel skærer akserne

22. februar 2019 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp kan ikke komme videre med min opgave, Når jeg bruger mit CAS til at beregne løsningerne giver det 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2019 af mathon

...hvad med selve opgaven?

.. . og hvad giver det?


Svar #2
22. februar 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Hjælp 


Svar #3
22. februar 2019 af Larsdk4 (Slettet)

..

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2019 af mathon

cirkelligning:

                         \small \left (x-1 \right )^2+\left (y-\tfrac{1}{8} \right )^2=16\tfrac{1}{64}


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2019 af oppenede

Centrum har samme afstand til hvert af punkterne (5,0), (0,4) og (-3,0).

De punkter der har samme afstand til (5,0) og (-3,0) ligger på linjen x=1, som derfor er centrums førstekoordinat. Den kvadrerede afstand fra centrum C(1, y) til (0,4) er 1+(4 - y)2, og den kvadrerede afstand fra centrum C(1, y) til (5,0) er 16+y2. Derfor skal der gælde:
  1+(4 - y)2 = 16+y2
  17 + y2 - 8y - 16 - y2 = 0
  1 - 8y = 0
  y = 1/8
Dvs. centrum er C(1, 1/8). Radius er afstanden fra C til et hvilket som helst af de givne perifere punkter.

__________________________________________________________


Svar #6
22. februar 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Tak for hjælpen til jer begge to :)


Skriv et svar til: Cirkel skærer akserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.