Fysik

Atomer i u-238

22. februar 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde ud af hvor mange atomer der er i prøven. Jeg ved dog ikke hvor stor prøven er, så jeg kan ikke få det til at gå op. Jeg ved at facit er 8,38 *10^19

Vedhæftet fil: fysiktingting.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2019 af peter lind

Aktivteten er A= k^N hvor k er henfaldskonstanten og N er antallet af kerner


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2019 af mathon

c)                

                   \small A=412\; Bq=412\; s^{-1}=1.300\cdot 10^{10}\; \textup{\aa r}^{-1}
                  \small N=\frac{1}{k}\cdot A

                  \small \small N=\frac{4.47\cdot 10^9\textup{ \aa r}}{\ln(2)}\cdot \left ( 1.300\cdot 10^{10}\; \textup{\aa r}^{-1} \right )=8.38\cdot 10^{19}


Svar #4
22. februar 2019 af TingtokTea

#3 Hvordan får du 412 bq til 1,300 * 10^10 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2019 af mathon

                    \small \frac{412}{s}=\frac{412\cdot 365\cdot 24\cdot 3600 }{\left (365\cdot 24\cdot 3600 \right )\; s}=1.300\cdot 10^{10}\; \textup{\aa r}^{-1}


Skriv et svar til: Atomer i u-238

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.