Kemi

pH

24. februar 2019 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner jeg pH for  0,5 M NH4Cl? Og hvilken formel skal jeg bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2019 af Heptan

Identificér syren/basen: Cl- er ikke en base. Men NH4+ er en syre: jeg har slået pKa op til 9,24. Da pKa ligger mellem 4-10 er det en "svag syre", og da det ikke er en meget lille koncentration kan man bruge formlen for svage syrer.

pH = ½(pKS – log cS)


Svar #2
24. februar 2019 af TKCA1

Mange tak:), men hvad er pks?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2019 af Heptan

Også kaldet pKa, syrestyrkeeksponenten.

pKs = -log(Ka)


Svar #4
24. februar 2019 af TKCA1

Når jeg skal sætte værdierne i formlen:

pH = ½(9,24 – log cS)

Hvad sker der stå på cS'ets plads? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2019 af mathon

                  \small \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 9.24-\log(c_s/M) \right )

                  \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 9.24-\log(0.5) \right )


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.