Matematik

En enkelt opgave (rødder)

24. februar 2019 af Elninoo - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg denne enkelte opave, skal jeg ikke bare sige 13+3*4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2019 af StoreNord

Jo. Naturligvis.
Og så tage kvadratroden af 25.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2019 af ringstedLC

Jo, - og huske at d har to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2019 af mathon

...d har én løsning
                                  \small d=\sqrt{25}=5


Svar #4
24. februar 2019 af Elninoo

Tak for hjælp så fik jeg det lige bekræftet var lidt usikker har nemlig en test omkring det i morgen.  Hva så med de 3 her jeg lige har vedhæftet? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2019 af mathon

                       

                             \small a=\sqrt{25}=5

        


Svar #6
24. februar 2019 af Elninoo

Ups kunne ikke vedhæfte 2 billeder samtidig. Her er den anden. Tak for svaret Mathon. Den gir mening nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2019 af AMelev

#4 og #6 Der er mange flere end 2 opgaver her. Hvilke drejer det sig om?

Generelt gælder, at √... er det positive tal, der sat i anden giver tallet under kvadratrodstegnet.
Du skal betragte det, der står under kvadratrodstegnet som værende i parentes, så det kommer før kvadrarod.
Der gælder at \sqrt{a\cdot b}=\sqrt{a}\cdot \sqrt{b} \: \textup{og}\: \sqrt{\frac{a}{b}}=\frac{\sqrt{a}}{\sqrt{b}}

men ikke \sqrt{a\pm b}=\sqrt{a}\pm \sqrt{b}
Og så skal du ellers følge regningsarternes hierarki.

Tjek med dit CAS-værktøj.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Skriv et svar til: En enkelt opgave (rødder)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.