Kemi
HJÆLP! Natron og stofmængdd
24. februar 2019 af
hq02
-
Niveau: B-niveau
Hej, jeg sidder med en opgave jeg ikke kan komme videre med. Nogen der vil hjælpe?:)
Antag, at omdannelsen af NaHCO3 sker som angivet i reaktionsskema nr . 3. (NaHCO3-> Na2CO3+H2O+CO2)
Hvor stor en stofmængde Na2CO3 dannes der af den anvendte stofmængde NaHCO3? Beregn derefter massen af Na2CO3.
Det ville være en stor hjælp med forklaring og udregning! Tusind tak på forhånd
Antag, at omdannelsen af NaHCO3 sker som angivet i reaktionsskema nr . 3. (NaHCO3-> Na2CO3+H2O+CO2)
Hvor stor en stofmængde Na2CO3 dannes der af den anvendte stofmængde NaHCO3? Beregn derefter massen af Na2CO3.
Det ville være en stor hjælp med forklaring og udregning! Tusind tak på forhånd
Svar #1
25. februar 2019 af Pirgos (Slettet)
Da du ikke har angivet en bestemt mængde NaHCO3 , er beregningen ud fra et 1 Mol NaHCO3
2 NaHCO3 → Na2CO3 + H2O + CO2
1 mol NaHCO3 → .5 Mol Na2CO3
84 gram NaHCO3 → .5 · 105.99 gram Na2CO3 = 53 gram
Molvægt NaHCO3 = 84.0 gram / mol
Molvægt Na2CO3 = 105.99 gram / mol
Skriv et svar til: HJÆLP! Natron og stofmængdd
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
