Kemi

Mængdeberegning

04. marts 2019 af Rador (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa....

Jeg er ved at beregne nogle mængdeberegningsopgaver og nu søger jeg hjælp til nogle opgaver jeg har svært ved.

håber nogen kan hjælpe :)

1. Man laver ammoniak ved reaktionen: 

H2(g) + N2(g) --> NH3(g)

Er 12,5 g H2 ækvivalent med 25,3 g N2?

2. Der dannes dihydrogen, når et stykke magnesium anbringes i saltsyre:

Mg(s) + HCl(aq) --> MgCl2(aq) + H2(g)                                                                                                            Til et forsøg anvendes 3,20 g magnesium og overskud af saltsyre. 

a) Hvor stor en stofmængde dihydrogen dannes der? 

b) Hvad er dihydrogenets volumen ved 20 grader og 1,013 bar?

På forhånd tak!!!


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. marts 2019 af janhaa

Mg(s) + 2HCl(aq) --> MgCl2(aq) + H2(g) 

a) 1 mol H2

finn n(Mg) og så n(H2) => Vm = V/n = 24,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2019 af mathon

1.
             \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|}\hline &3\, H_2&+&N_2&\rightarrow &2\, NH_3\\ \hline \textup{masse}/g&12.5&&\mathbf{{\color{Red} 57.9}}&&\\ \hline \textup{molmasse}/\tfrac{g}{mol}&2.016&&28.014&&\\ \hline \textup{antal mol}&6.201&&2.068&&4.134\\ \hline \textup{koefficienter}&3&&1&&2\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2019 af mathon

2.

   a)

      \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|c|}\hline & Mg&+&2\, HCl&\rightarrow &MgCl_2&+&H_2\\ \hline \textup{masse}/g&3.20&&&&&&\\ \hline \textup{molmasse}/\tfrac{g}{mol}&24.305&&36.460&&95.211&&2.016\\ \hline \textup{antal mol}&0.132&&0.264&&4.134&&\mathbf{{\color{Red} 0.132}}\\ \hline \textup{koefficienter}&1&&2&&1&&1\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2019 af mathon

2.
    b)
         Dihydrogenens volumen:

                 \small V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left (0.132\; mol \right )\cdot \left ( 0.08314\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273.15+20)\, K)}{1.013\; bar}
 


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.