Matematik

HJÆLP!!! SKRIV FORMLEN

06. marts 2019 af KageSpiseren - Niveau: 9. klasse

Hvordan skriver jeg formlen og hvorfor skriver jeg den sådan? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2019 af PeterValberg

Da kuglen slippes i en højde af 1 m (hvor x = 0), er c = 1.
Benyt herefter, at f(19) = 5 til bestemmelse af værdien for b
idet de givne oplysninger kan tolkes således, at maxhøjden afhænger
af, hvor langt kastet var....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. marts 2019 af KageSpiseren

f(x)= -0.05x2+5x+1?

Det som jeg kan indtaste de 3 forskellige værdier på er: højst

a: -0.01

b:3

c:5


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2019 af PeterValberg

Nej, for at bestemme b skal du indsætte 19 på x's pladser og 5 på f(x)`s plads og så beregnebø værdien for b
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
06. marts 2019 af KageSpiseren

-0.05*19^2+5*19+1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2019 af PeterValberg

Nej, ikke helt:

5 = -0,05*19^2 + b*19 + 1
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
06. marts 2019 af KageSpiseren

Men hvad skal skrive af de værdier ovenover?

Altså:

a:-0.2 til -0.01

b: 0 til 3

c: 0 til 5 

Fordi der er 3 linjer man kan justere på


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2019 af AMelev

Der er et eller andet, der ikke stemmer. Der er tilsyneladende kun 2 ubekendte, men 3 betingelser.

Hvis man går ud fra kasteparablen f(x) = a·x2 + b·x +c, og placerer koordinatsystemet med 1.akse på jorden og 2.aksen gennem kuglens centum, så er
c = 1
f(19) = 0
f(-b/(2a)) = 5
Desuden er b > 0, da kuglen stødes skråt opad.

Løsning af de to sidste ligninger giver så 

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Svar #8
06. marts 2019 af KageSpiseren

sårn her?

eller


Svar #9
06. marts 2019 af KageSpiseren

sårn her?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2019 af AMelev

Det havde været smart, hvis du fra starten havde gjort opmærksom på, at både a, b oc c var i spil, i stedet for at lægge a fast.

Forslaget i #9 er ok.


Skriv et svar til: HJÆLP!!! SKRIV FORMLEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.