Matematik

funktion

06. marts 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg er i tvivl om jeg har løst opgaven korrekt. Kan jeg bare aflæse på grafen hvor funktionen er aftagende?

Mange tak på forhånd.

Vedhæftet fil: funktion .png

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2019 af Studentos

Hvis du har bestemt monotoniforholdene, så har du dokumentation for, at funktionen aftager ved x=4


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2019 af ringstedLC

Ved hjælp af grafen betyder aflæs. Men svar med lidt bedre "matematiksprog".

\begin{align*} f'(x)=0 &\Rightarrow x=4\vee x=6 \\ f'(x)<0&\Rightarrow x\; ]4;6[ \end{align*}


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.