Matematik

Ligning

07. marts 2019 af Erick1973 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en en som kan hjælp mig med denne ligning ?  

( x - 1 ) + 17 ( x - 3 ) = 4 ( 4x - 9 ) + 4 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2019 af Pyrros

"Opløs" parenteserne, så bliver det (som regel) væsentligt nemmere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2019 af Carolinenielsenn

Gang ind i parentes:

(X - 1) + (17x - 51) = (16x - 36) + 4

Parenteser ophæves og lægges sammen på hver side af lighedstegn:

18x - 52 = 16x - 32

Isoler x:

2x = 20

Reducer:

x = 10


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.