Fysik

Fysik: adiabatisk

10. marts 2019 af Maria10101 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

jeg håber, at I kan hjælpe mig med denne opgave: 

Jeg skal beregne temperaturændringen for en adiabatisk proces.

T = 330 K

V ved start: 1,5*10^-3

V ved slut: 7,2*19^-4

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis der er tale om en ideal gas, så kan du bruge adiabatligningen.

Den version af adiabatligningen der har med T og V at gøre siger:

TVγ-1 = konstant

hvoraf du har

Tstart*Vstartγ-1 = Tslut*Vslutγ-1  <=>

Tslut = Tstart*(Vstart/Vslut)γ-1

Står der ikke noget om hvilken værdi γ har? Eller står der noget om cp, cv eller noget om hvor mange atomer gasmolekylerne består af?


Svar #2
11. marts 2019 af Maria10101 (Slettet)

Argon, 1,6667


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2019 af mathon

                       \small T_{slut}=\left (\frac{V_{beg}}{V_{slut}} \right )^{\gamma -1}\cdot T_{beg}

                       \small T_{slut}=\left (\frac{1.5\cdot 10^{-3}}{7.2\cdot 10^{-4}} \right )^{0.6667}\cdot \left ( 300\; K \right )=489.4\; K


Skriv et svar til: Fysik: adiabatisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.