Kemi

ELektrokemi

11. marts 2019 af Ea2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

jeg er ikke sikker på, hvordan jeg beregner denne opgave

Den elektromotoriske kraft af elementet: Pt(s) | H2(g) (1,0 bar), H+ (0,10 M) || H2S (aq, 0,10 M), H+ (0,10 M) ?CuS(s) ?Cu(s) måles til 0,105 V ved 25 °C. 5c) Beregn opløselighedsproduktet af kobber(II)sulfid, når sulfidionkoncentrationen er bestemt af ligevægten: H2S ? 2 H+ + S2– , som har ligevægtskonstanten K = 10-26 M2 ved 25 °C (højre halvelement antages at have [H+ ] = 0,10 M) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2019 af janhaa

K(sp)(H2S) = 10^-22 = [H^+]^2*[S^2-] = (0,1)^2*[S^2-] 


[S^2-] =10^-22/0,01 = 10^-20 (M)


Skriv et svar til: ELektrokemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.