Matematik

Ligninger - Opløftet i x

12. marts 2019 af 2Fab4U - Niveau: C-niveau
Jeg har ligningen: 2*3^0,5x+2 -2=8

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2019 af PeterValberg

Er det?

2\cdot 3^{0,5x}+2-2=8

eller noget helt andet?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. marts 2019 af 2Fab4U

Næsten, 2 er også opløftet med x

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2019 af PeterValberg

altså:

2\cdot 3^{0,5x+2}-2=8

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. marts 2019 af 2Fab4U

Præcis :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2019 af PeterValberg

2\cdot 3^{0,5x+2}-2=8

3^{0,5x+2}=5

3^{0,5x}\cdot 3^2=5

\left( 3^{0,5}\right )^x=\frac59

x=\frac{\log(\frac59)}{\log(3^{0,5})}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2019 af oppenede


Svar #7
12. marts 2019 af 2Fab4U

Mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2019 af OliverHviid

Til en anden gang ville det være godt, hvis du huskede at sætte dine parenteser korrekt, så man ikke bliver nødt til at spørge om, hvor de egentlig bør være.


Skriv et svar til: Ligninger - Opløftet i x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.