Matematik

Løsning af ligning (haster)

13. marts 2019 af mikkelgulløv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vil i ikke være søde, at hjæpe mig med den vedhæftedeligning?

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: mat 2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2019 af peter lind

Flyt de 2 på venstre side over på højre sde. Brug derefter dit CAS værktøj


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2019 af AMelev

Løs først ligningen mht. cos(x). Du kan evt. sætte cos(x) = y, så ligningen hedder 4y + 2 = 2.9, og løse den mht. y. cos(x) = y = ...

Der er to løsninger til ligningen cos(x) = ...
Benyt lommeregner el. lign. til at bestemme x1 = cos-1(...). Sørg for, at den står til radian.
Den anden løsning er x2 = 2π - x1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2019 af Sveppalyf (Slettet)

4*cos(x) + 2 = 2,9 ; x ∈[0;2π]   <=>

cos(x) = 0,225  <=>

x = Arccos(0,255) ∨ x = 2π - Arccos(0,225)  =>

x ≈ 1,3439 ∨ x ≈ 4,9393


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2019 af mathon

          \small \small 4\cos(x)=0.9\qquad\qquad\qquad \qquad\qquad x\in[0;2\pi[

          \small \cos(x)=\cos(2\pi -x)=0.225

          \small x=\cos^{-1}\left ( 0.225 \right )=1.3439

          \small \small 2\pi -x=2\pi- 1.3439=4.9393


Skriv et svar til: Løsning af ligning (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.