Matematik

SANDSYNLIGHED!!!

14. marts 2019 af marinu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan jeg lave denne opgave??

på forhånden tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2019 af Capion1

Sandsynligheden for at få hjælp til denne opgave, som den står her, er lig 0.


Svar #2
14. marts 2019 af marinu (Slettet)

#0

Hvordan kan jeg lave denne opgave??

på forhånden tak

Vedhæftet fil:sand..png

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2019 af janhaa

1) 29*28*27 = 29P3 = 21920


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2019 af janhaa

2) 26P7 = 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2019 af PeterValberg

Vedr. #3

Det er antallet af permutation, der beregnes, altså en bestemmelse
af antallet af måder, man kan besætte de tre poster, når der er 29 i klassen.

Dette kan beregnes med denne formel:

P(n,r)=\frac{n!}{(n-r)!}

hvilket i dit tilfælde vil være:

P(29,3)=\frac{29!}{(29-3)!}=\frac{29\cdot28\cdot27\cdot 26\cdot25\cdot ....\cdot 1}{26\cdot25\cdot ....\cdot 1}=29\cdot28\cdot27=21920

Det har forøvrigt ikke noget med sandsynlighed at gøre, men derimod kombinatorik

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2019 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
15. marts 2019 af marinu (Slettet)

Jeg har facit, der siger nogle andre svare..#6

Vedhæftet fil:facit.png

Brugbart svar (1)

Svar #8
15. marts 2019 af Soeffi

1) Hvis man skelner mellem hvem, der er hvad, så er svaret 21924. Hvis der ikke skelnes, er svaret 3654.

2) Hvis det er ligemeget, hvem der gør hvad: K(26,7) = 26!/(19!·7!) = 657.800. Hvis det ikke er: P(26,7) = 3.315.312.000.

3) K(15,1)·K(14,4) + K(15,2)·K(14,3) + K(15,3)·K(14,2) + K(15,4)·K(14,1) =  113.750


Skriv et svar til: SANDSYNLIGHED!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.