Matematik

Hjælp til matematisk analyse

16. marts 2019 af erns - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude :) Jeg har svært ved følgende opgave (vedhæftet). 

Jeg har selv et bud, men er langt fra sikker:

Så vi antager at der findes et tal c \in \mathbb{R} sådan at f'(x) \rightarrow c for x \rightarrow b_-

Endvidere ved vi nu at for et \varepsilon >0 findes \delta >0 sådan at \left | f'(x)-c \right | < \varepsilon for x \in (a,b) med \left | x-b \right | < \deltax \in (a,b)

Jeg kan nu bruge middelværdisætningen som siger at der findes et punkt \xi \in (a,b) sådan at f'(\xi)= \frac{f(x)-f(b)}{x-b}

Jeg er nu ikke helt sikker hvordan jeg skal fortsætte herfra

Vedhæftet fil: mat analyse.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2019 af jnl123

Middelværdisætning: Der findes et u så:

f'(u)=\frac{f(b)-f(a)}{b-a}

Lad:

h:=b-a

Så er:

f'(u)=\frac{f(a+h)-f(a)}{h}

Lad h gå mod 0 og:

f'(u)=f'(a)

Hvilket medfører, da a går mod b, at:

f'(u)=f'(b)


Skriv et svar til: Hjælp til matematisk analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.