Kemi

pufferkapicitet

17. marts 2019 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

hej, nogen ved hvad er har pufferkapicitet noget med pH-ændring at gøre? er forvirret over pufferpmråde og pufferkapicitet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2019 af mathon

Når syrebrøken (syrens molbrøk i blandingen syre + base)

                      \small x_s=\frac{ c_s }{c_s+c_b}

Ved omformning af pufferligningen

                      \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{c_b}{c_b} \right )

fås
                      \small pH-pK_s=\log\left ( \frac{1}{x_s}-1 \right )

Af denne ligning beregnes f.eks. følgende sammenhørende værdier af xs og pH-pKs

       \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|c|c|c|} x_s&0.01&0.1&0.2&0.3&0.5&0.7&0.8&0.9&0.99\\ \hline pH-pK_s&1.99&0.95&0.60&0.36&0&-0.36&-0.60&-0.95&-1.99 \end{array}

pH ændres kun fra pKs+1 til pKs-1, når xs ændres fra ca. 0.1 til 0.9.


Svar #2
17. marts 2019 af Nanna34

#1

Når syrebrøken (syrens molbrøk i blandingen syre + base)

                      \small x_s=\frac{ c_s }{c_s+c_b}

Ved omformning af pufferligningen

                      \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{c_b}{c_b} \right )

fås
                      \small pH-pK_s=\log\left ( \frac{1}{x_s}-1 \right )

Af denne ligning beregnes f.eks. følgende sammenhørende værdier af xs og pH-pKs

       \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|c|c|c|} x_s&0.01&0.1&0.2&0.3&0.5&0.7&0.8&0.9&0.99\\ \hline pH-pK_s&1.99&0.95&0.60&0.36&0&-0.36&-0.60&-0.95&-1.99 \end{array}

pH ændres kun fra pKs+1 til pKs-1, når xs ændres fra ca. 0.1 til 0.9.

hmmm. du forklare meget godt men jeg forstår det ikke. altså jeg læste på en hjemmeside at " Buffer capacity is a measure of the efficiency of a buffer in resisting changes in pH". men har forholdet mellem stofmænderene eller koncentrationer noget at gøre med bufferkapicitet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2019 af mathon

Pufferkapaciteten er 
defineret
                               \small \beta =\frac{\mathrm{d} c_b}{\mathrm{d} pH}


Svar #4
17. marts 2019 af Nanna34

#3

Pufferkapaciteten er 
defineret
                               \small \beta =\frac{\mathrm{d} c_b}{\mathrm{d} pH}

jeg er virkelig stuck i fortoklning af hvorfor der ikke må ske en stor ændring af pH-værdi under tilsaætning af en stærk syre eller base? er det ba fordi den stærke syre ersattes af den svage syre? jeg kan ikke  inddrage puffer kapicitet og puffer område i diskussion del? kan du hjælpe lidt med min rapportet? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2019 af mathon

Du skal vel ikke udlede det, men anvende din viden om det.


Svar #6
17. marts 2019 af Nanna34

#5

Du skal vel ikke udlede det, men anvende din viden om det.

lyder det rigitgt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2019 af mathon

#6
        Læs det selv igennem nok en gang og præciser for dig selv, hvad der er vigtigt (behøver kun at blive
        fortalt én gang) og hvad du kan konkludere. Din tekst er noget 'snirklet'.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2019 af mathon

#4
        Det 'ligger udelukkende i matematikken' 
                                                              \small pH-pK_s=\log\left ( \frac{1}{x_s}-1 \right )
hvoraf:
   \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|c|c|c|} x_s&0.01&0.1&0.2&0.3&0.5&0.7&0.8&0.9&0.99\\ \hline pH-pK_s&1.99&0.95&0.60&0.36&0&-0.36&-0.60&-0.95&-1.99 \end{array}


Skriv et svar til: pufferkapicitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.