Matematik

vektor

21. marts 2019 af bradapete (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave, da jeg er gået i stå med den..... bare nogle tips til at komme videre i opgaven kunne var god.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2019 af PeterValberg

a) Se video nr. 27 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2019 af mathon

\small \alpha \textup{'s normalvektor }\begin{pmatrix} 2\\-2 \\ 1 \end{pmatrix}\textup{ er retningsvektor for }l,

\textup{som har parameterfremstillingen}

                           l\textup{:}\quad \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\-4 \\ 2 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 2\\-2 \\ 1 \end{pmatrix}\qquad t\in \mathbb{R}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2019 af oppenede

Find aftanden fra kuglens centrum til planet. Træk radius fra.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2019 af PeterValberg

I forlængelse af #4

Afstand mellem plan og et punkt i rummet:
- se video nr. 20 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2019 af mathon

\textup{sk\ae ing:}
               \small (3+2t-3)^2+(-4-2t+4)^2+(2+t-2)^2=9

               \small 2t^2+(-2t)^2+t^2=9

               \small t=\left\{\begin{matrix} -\frac{3}{\sqrt{7}}\\\\ \frac{3}{\sqrt{7}} \end{matrix}\right.

\textup{dvs sk\ae ringspunkterne:}

                                        \left ( 3-\frac{6\sqrt{7}}{7},\frac{6\sqrt{7}}{7}-4,2- \frac{3\sqrt{7}}{7}\right )                      \left ( \frac{6\sqrt{7}}{7}+3,\frac{-6\sqrt{7}}{7}-4, \frac{3\sqrt{7}}{7}+2\right )


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2019 af mathon

\alpha \textup{'s sk\ae ring med y-aksen er }(0,-15,0)\textup{, hvorfor sk\ae ringspunktet t\ae ttest p\aa \ }\alpha \textup{ er: }

                                  \left ( \frac{6\sqrt{7}}{7}+3,-\frac{6\sqrt{7}}{7}-4,\frac{3\sqrt{7}}{7} +2\right )


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.