Matematik

Bevis for konstanten a i lineær funktion

24. marts 2019 af KneeKreeKey - Niveau: C-niveau

Hvordan forsvinder b i denne ligning?
Ville man ikke normalt trække fra med et positivt tal eller et bogstav ved at subtrahere med dette på begge sider af lighedstegnet?
I denne ligning forsvinder b helt magisk. Hvad er årsagen til dette?
 
Se vedhæftet fil:
 


Svar #1
24. marts 2019 af KneeKreeKey

Og hvad betyder det, at bogstavet b bliver rødt? Dette er jeg stødt på flere gange nu.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2019 af Soeffi

#0. Det hele er jo forklaret. De isolerer b i begge ligninger og sætter de to udtryk, der er lig med b i hver ligning lig med hinanden.

Vedhæftet fil:1887641.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2019 af AMelev

De to ting hænger sammen. b er markeret med rødt, fordi du her skal lægge mærke til, at der er to udtryk for b, så de to venstresider er derfor lig med hinanden. 

Du kunne have brugt en lidt anderledes metode, som nok mere er det, du tænker på:
y2 = ax2 + b                                          ligning 2
y1 = ax1 + b                                          ligning 1
y2 - y1 = ax2 +  b - (ax1 + b)                ligning 2 - ligning 1
y2 - y1 = ax- ax1                                reduktion
Så er du ved linje 7 i nedenstående og så følges beregningerne derfra.
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2019 af Anders521

At b bliver rødt er nok fordi udtrykket på venstresiden af lighedstegnet skal bruges. Vi har at 

{\color{Red} b}={\color{Red} b} \Leftrightarrow y_2 -ax_2=y_1 -ax_1 \Leftrightarrow \ldots


Skriv et svar til: Bevis for konstanten a i lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.