Matematik

Lineær funktion

24. marts 2019 af MarieHol (Slettet) - Niveau: C-niveau

En lineær funktion, f , opfylder, at f(1) = 3 og f(4) = 9.

Bestem hældningen for f.

Bestem en forskrift for f.

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2019 af joheju (Slettet)

Du har fået to punkter (1,3) og (4,9). Skal man bestemme hældningen, skal man bestemme a i y=ax+b.

Du bestemmer a ved:

a=(y2-y1)/(x2-x1)

Altså:

a=(9-3)/(4-1)

a=6/3

a=2

Hældningen er altså 2

Skal du bestemme forskriften skal du også bruge b. b finder du ved:

b=y1-ax1

Altså:

b=3-2*1

b=1

Forskriften bliver dermed

y=2x+1


Svar #2
24. marts 2019 af MarieHol (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se s. 10 (43) & (44).


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.