Matematik

trigonometri

24. marts 2019 af sssbrugforhjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Trekanterne ?????? og ?????? er ensvinklede og retvinklede. 
  
a) Bestem længden af siden ????.

b) Bestem længden af siden ????

tak på forhånd

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \left | AB \right |^2 &= 5^2+12^2 \\ \frac{\left | AB \right |}{6.5} &= \frac{5}{\left | DF \right |} = \frac{12}{\left | EF \right |} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2019 af mathon

                                     \small \begin{array}{lclclcl} \left | AB \right |^2 &=& 5^2+12^2 \\\\ \left | AB \right |&=&13 \\\\ \frac{13}{6.5} &= &\frac{5}{\left | DF \right |} &=& \frac{12}{\left | EF \right |}\\\\ \frac{6.5}{13} &= &\frac{\left | DF \right |}{5} &=& \frac{\left | EF \right |}{12}\\\\ \frac{1}{2}&=&\frac{\left | DF \right |}{5} \\\\ \left | DF \right |&=&2.5 \\\\ \frac{1}{2}&=&\frac{\left | EF \right |}{12}\\\\ \left | EF \right |&=&6 \end{array}


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.