Matematik

sandsynlighed

24. marts 2019 af maria362 - Niveau: C-niveau

I en flervalgsprøve er der 10 spørgsmål, og for hvert spørgsmål skal man afkrydse den svarmulighed af 5 mulige, som man mener er den rigtige.

1) Hvor mange forskellige måder kan de 10 krydser sættes på?

2) Hvad er sandsynligheden for at få nul rigtige, hvis de 10 krydser sættes helt tilfældigt?

kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2019 af AMelev

1) Samme metode som i a) i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1887716

2) Nul rigtige betyder 10 forkerte. P(forkert) = 4/5, og det skal du have i alle 10. 


Svar #2
24. marts 2019 af maria362

#1

1) Samme metode som i a) i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1887716

2) Nul rigtige betyder 10 forkerte. P(forkert) = 4/5, og det skal du have i alle 10. 

mange tak


Svar #3
24. marts 2019 af maria362

#2
#1

1) Samme metode som i a) i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1887716

2) Nul rigtige betyder 10 forkerte. P(forkert) = 4/5, og det skal du have i alle 10. 

mange tak

hvis det ikke gøre noget at jeg lige spørg, men hvordan skal det regnes ud? Jeg har ikke haft om dette før, så det er lidt forvirrende


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2019 af AMelev

Hvad præcis spørger du om? Er det både 1) og 2)?
 


Svar #5
24. marts 2019 af maria362

når ja, det må du undskylde. Spørgsmål nr. 2 


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2019 af AMelev

Du skal bare bruge huskereglen "Både-og: gange".
Du skal have Forkert og Forkert og ....., så sandsynligheden er 4/5 · 4/5 · .... · 4/5 =(4/5)10.

Du er med på at sandsynligheden for at gætte forkert er 4/5, ikke?


Svar #7
24. marts 2019 af maria362

jo, det var jeg helt med på :)

og mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.