Fysik

Tryk i en flaske

27. marts 2019 af ognia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal bruge hjælp til opgaven 

Volumen af flasken på billede 1: ??1 = 0,5??
Volumen af flasken på billede 2: ??2 = 0,38 ??
Antag at billede 2 er taget efter flyet er landet, og der igen er et atmosfærisk lufttryk i kabinen.
 Bestem størrelsen af lufttrykket i kabinen, da flasken blev lukket.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2019 af peter lind

Kom dog med hele opgave. Hvis du henviser til et billede skal det også med.


Svar #2
27. marts 2019 af ognia (Slettet)

Oh min fejl, billedet i den her opgave har ingen betydning og ?? er L, så der er 0,5L og 0,38L 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2019 af peter lind

Hele opgaven tak. Vi får jo kun at vide hvad to flasker rummer og at man skal finde et lufttryk i kabinen


Svar #4
27. marts 2019 af ognia (Slettet)

En flypassager tømmer  en flaske vand under en flyvetur og skruer låget på. Ved landingen er den bløde plastikflaske krøllet delvist sammen. Plastikflasken rumfang var oprindeligt 0,50 L, og efter landingen var rumfaget 0,38L. Trykket ved jordoverfladen var 103 kPa. Man kan regne med, at temperaturen af luften af luften i flasken var konstant under flyveturen. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2019 af peter lind

Tryk*rumfang er konstant ved konstant temperatur så

Vkabine*Pkabine=Vjord*Pjord


Skriv et svar til: Tryk i en flaske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.