Fysik

Q-værdi - atomfysik

30. marts 2019 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Solens kerne består af Hydrogen og Helium, og det er fusion fra Hydrogen til Helium, og det medfølgende massetab der er kernens brændstof. Hvert sekund fusioneres 3.4*10^38 protoner til Helium. Hvor meget energi udleder dette pga massetab pr sekund?

E=m*c^2

Skal man bare udregne massen af de opgivne protoner og så sætte det ind i formlen eller skal man udregne noget Q-værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2019 af peter lind

Du skal udregne Q værdien og gange det med 3.4*1038


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2019 af mathon

I gentagelse:
                       \small \small \small 4\, _{1}^{1}\textrm{H}\; \rightarrow \; _{2}^{4}\textrm{He}\; +\; 2\, _{0}^{1}\textrm{e}\; +\; 2\nu \; +\; E

                       \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \Delta m=\left (4\cdot 1.007825- 4.00260+2\cdot 0.0005456 \right )u=0.0276088\; u=4.5846\cdot 10^{-29}\; kg

                       \small Q=\left (4.5846\cdot 10^{-29}\; kg \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=4.1204\cdot 10^{-12}\; J


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2019 af mathon

Effekt = energi pr. sek:

                       \small P=\left (4.1204\cdot 10^{-12}\; J \right )\cdot \left ( 3.4\cdot 10^{38}\; s^{-1} \right )=1.401\cdot 10^{27}\; W


Skriv et svar til: Q-værdi - atomfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.