Matematik

Matematik opgave (vækst) (maple)

31. marts 2019 af Elninoo - Niveau: C-niveau

Hej folkens, skal lave denne opgave på maple. Jeg laver så en xlist, og en ylist. Men hvad kaldes denne type af vækst? Hvilken kommando skal jeg bruge på maple. Tak folkens


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2019 af peter lind

Det er en eksponentiel vækst. Brug regressionsanalyse på de data


Svar #3
31. marts 2019 af Elninoo

Oh okay - troede egentlig det var en potens vækst og har først fundet formlen nu. Min R^2 værdi passer bedre til potensvæksten eller er det ligemeget?


Svar #4
31. marts 2019 af Elninoo

Her er et billed af grafen


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2019 af mathon

              \small v=19.624955\cdot T^{0.50367}

Grafen for en potensfunktion afbildet i et logaritmisk koordinatsystem udgør en ret linje. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2019 af ringstedLC

Det må være potens vækst.


Svar #7
31. marts 2019 af Elninoo

Tak for svaret begge. Mangler den sidste opgave men forstår ikke helt hvordan jeg skal løse denne? Har vedhæftet den. Kan i hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. marts 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2019 af WorldZage (Slettet)

((v(T*1.05)/v(T)-1)*100 = Ændringen i procent
hvor v(T) er din funktion fundet ud fra regressionsanalysen.

tror jeg


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. marts 2019 af peter lind

Løs ligningen  v(1+r/100)a =  b*((T(1+r)a Hvis du dividerer ligningen med dem opridelige går v og T ud


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. marts 2019 af mathon

              \small 1+r_v=\left ( 1+r_T \right )^{0.50367}

              \small 1+r_v=1.05^{0.50367}=1.0249

              \small r_v=\frac{p_v}{100}=1.05^{0.50367}=1.0249-1=0.0249

                        \small p_v=2.49\%


Svar #12
31. marts 2019 af Elninoo

Er dette korrekt? 


Skriv et svar til: Matematik opgave (vækst) (maple)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.