Matematik

brønd og cinus relationer

01. april 2019 af Holmo123 - Niveau: B-niveau

En landinspektør foretager en opmåling af de tre brønde og noterer følgende: 

Afstanden fra brønd A til brønd B er 73 m.  Vinklen mellem sigtelinjen fra brønd A til brønd B og sigtelinjen fra brønd A til brønd C er 47°. Vinklen mellem sigtelinjen fra brønd B til brønd A og sigtelinjen fra brønd B til brønd C er 58°.

a) Bestem afstanden fra brønd A til brønd C. 

Har fundet den sidste vinkel som er 75 grader men ved ikke hvordan jeg skal regne afstanden


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2019 af peter lind

 Brug sinusrelationerne |AB|/sinus(C] = |AC|sinus(B)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2019 af mathon

             \small \frac{b}{\sin(58\degree)}=\frac{73\; m}{\sin(47\degree)+(58\degree)}

             \small \left | AC \right |=b=\frac{\sin(58\degree)}{\sin(47\degree+58\degree)}\cdot (73\; m)


Skriv et svar til: brønd og cinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.