Kemi

Fældningstitrering

02. april 2019 af Torbenhummer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og kæmper med en kemiaflevering jeg har for til i morgen, og sidder simpelthen fast ved fældningstitrering. Jeg er usikker på, om jeg har regnet korrekt, og er i tvivl om hvordan man beregner den tilsatte stofmængde af henholdsvis sølvnitrat og natriumsulfat

Opgavebeskrivelse: 20 mL 0,1 M sølvnitrat blandes med 25 mL 0,2 M natriumsulfat i en konisk kolbe. Herved dannes et bundfald.
a) Opskriv fældningsreaktionen.

AgNO3 + Na2SO4 = Ag2SO4 + NaNO3
b) Beregn den tilsatte stofmængde af sølvnitrat.
c) Beregn den tilsatte stofmængde af natriumsulfat.
d) Beregn stofmængden af det dannede bundfald.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2019 af mathon

                     2 AgNO3 + Na2SO4 \small \rightarrow Ag2SO4 + 2 NaNO3


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2019 af janhaa

b) 2 mmol AgNO3

c) 5 mmol Na2SO4


Svar #3
02. april 2019 af Torbenhummer (Slettet)

#2

b) 2 mmol AgNO3

c) 5 mmol Na2SO4


Hvordan kom du frem til det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2019 af mathon

#2 er stofmængderne før dannelse af bundfald.


Svar #5
02. april 2019 af Torbenhummer (Slettet)

#4

#2 er stofmængderne før dannelse af bundfald.


Hvordan beregner man så stofmængderne efter dannelse af bundfald?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2019 af mathon

     Der dannes 1 mmol Ag2SO4 (s)


Svar #7
02. april 2019 af Torbenhummer (Slettet)

#6

     Der dannes 1 mmol Ag2SO4 (s)


Hvad er formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2019 af janhaa

#5
#4

#2 er stofmængderne før dannelse af bundfald.


Hvordan beregner man så stofmængderne efter dannelse af bundfald?

n etter bunnfall: n = (5 - 2*2) mmol Ag2SO4 = 1 mmol Ag2SO4,

som mathon


Skriv et svar til: Fældningstitrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.