Kemi

pH og koncentration

03. april 2019 af GHJ789 - Niveau: B-niveau

Ole skal lave en opløsning natriumhydroxid. Han har afvejet 0,8 g, som skal opløses i 1 L vand, men han har glemt, hvilken koncentraton der skal stå på flasken. Kan du hjælpe? Og hvad er pH i flasken?

Nogle der kan hjælpe med denne opgave, jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre i den?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2019 af janhaa

n=0,8/40 mol = 0,02 mol

[NaOH] = n/V = 0,02/1 M = 0,02 M

pOH = 1,7

pH = 12,3


Skriv et svar til: pH og koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.