Kemi

Bjerrumdiagram

04. april 2019 af MariaJK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Er der en som kan hjælpe med de sidste to spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2019 af mathon

Næstsidste spørgsmål:

                                          \begin{array}{llclclcl} X_{s1}\textup{ er syrebr\o ken for NikotinH}^+\textup{H}^+\textup{:}\\ \textup{pH=5.9}&X_{s1}&=&\frac{1}{1+10^{pH-pK_{s1}}}&=&\frac{1}{1+10^{5.9-3.0}}=1.3\%\\\\ \textup{koncentration af NikoH}^+\textup{:}&1-X_{s1}&=&(100-1.3)\%&=&98.7\%\\\\\\\\ \textup{\textbf{{\color{Red} efter}} tils\ae tning af }NH_3\textup{:}\\\\\\\\ X_{s2}\textup{ er syrebr\o ken for NikotinH}^+\textup{:}\\ \textup{pH=6.8}&X_{s2}&=&\frac{1}{1+10^{pH-pK_{s2}}}&=&\frac{1}{1+10^{6.8-7.80}}=91\%\\\\ \textup{koncentration af Nikotin:}&1-X_{s2}&=&(100-98.7)\%&=&1.3\%\\\\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2019 af mathon

Sidste spørgsmål:

Firmaet har tilsat ammoniak til gunst for dannelsen af nikotin, som er det lettere optagelige, dulmende stof i blodbanen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2019 af mathon

pH\rightarrow X_s

                          \small \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{1-x_s}{X_s} \right )

                          \small \small 10^{pH-pK_s}= \frac{1-X_s}{X_s}

                          \small 10^{pH-pK_s}\cdot X_s= 1-X_s

                          \small X_s+10^{pH-pK_s}\cdot X_s= 1

                          \small \left (1+10^{pH-pK_s} \right )X_s= 1

                          \small X_s= \frac{1}{1+10^{pH-pK_s}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2019 af mathon

\textup{Syrebr\o ken burde have v\ae ret noteret}

                         \small x_s

\textup{da det er en variabel.}


Skriv et svar til: Bjerrumdiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.