Kemi

pH

04. april 2019 af GHJ789 - Niveau: C-niveau

Hvor mange mol H_3O^+ er der i 1 L 0,02 M HCl? Hvor mange mol Cl^-? Hvad er pH?

Hvor mange mol OH^- er der i 50 ml 0,03 M NaOH? Hvad er pH?

Nogler der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2019 af janhaa

n(H^+) = 1*0,02 mol = 0,02 mol = n(Cl^-)

pH = 1,7

n(OH^-) = 50*0,03 mmol = 1,5 mmol

pOH = 1,52

pH = 12,5


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.