Matematik

Ekspotentielle funktioner

09. april 2019 af katrine0108 - Niveau: B-niveau

Har meget brug for hjælp samt forståelse af vedhæftede opgave. Er meget blank på hvilke faktorer jeg skal sætte ind hvor og hvorfor, samt tidspresset på deadline af afleveringen. Håber nogle kan hjælpe! TAK PÅ FORHÅND!! :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2019 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2019 af MatHFlærer

Først. Hent følgende formelsamling: formelsamling

1. Brug formlerne for tallene a og b på s. 19 formel (102) og (103). 

2. Husk at b er skæring med y-aksen og a er fremskrivningsfaktoren. Specielt ved du, at a=1+r\iff r=a-1, skriv lidt om hvad r er for noget. Gerne i procenttal.

3. Brug r_y=(a^{\Delta x}-1)\cdot 100\%

4. Det bare at løse en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2019 af AMelev

Ad 2) Du skal angive betydningen af a og b i forhold til den aktuelle, praktiske problemstilling.
Dvs. at b = ... angiver, at trykket ved jordoverfladen er .... hektopascal og a angiver, at trykket aftager med ... % pr. km, idet r = a - 1 = -....


Skriv et svar til: Ekspotentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.