Matematik

Lineær funktioner

11. april 2019 af Helen123 - Niveau: B-niveau

Opgave 5


a) Oppskriv en mulig forskrift for hver af de tre funktioner (billedet af graferne er oploadet forhåbenligt)

min løsning
Vi kan se at de tre funktioner vokser linært derfor må funktionstypen for hver graf være en linære funktion af formen f(x) = a*x + b

Den røde graf g er voksende og en mulig hældingskofficient kan være a = 0,5, hvor b som er begyndelsesværdien = 2. Den lineære model for g vil blive g(x) = 0,5*x + 2

Den blå graf h er aftagende og eftersom graf g og h skærer samme sted på y-aksen så kan vi konkludere er at begyndelsesværdien er den sammen nemlig b = 2. Hældingskofficentet vil muligvis kunne værre -0,75. 
Den lineære model for h vil blive h(x) = -0,75*x + 2

Den sorte graf f skæringspunkt på y-aksen er = -2,  derfor er b = -2 og en mulig hældingskofficentet kan være a = 1
Den lineære model for f vil blive f(x) = 1*x + (-2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2019 af OliverHviid

I stedet for f.eks. at skrive "f(x) = 1*x+ (-2)", så kan du blot skrive f(x)=x-2. Det ser lidt pænere ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2019 af AMelev

Der er ikke enheder på akserne, så du kan ikke umiddelbart aflæse a- og b-værdierne.
Du må selv lægge enher ind på akserne, og kan godt vælge enheden på¨2.aksen, så b = 2 for g og h, og det passer så med b = 2 for g.
Du skal også vælge enhed på 1.aksen, og vælger du den samme som på 2.aksen passer det med, at ag = 0.5, men så bliver af = 3.1 og ah = -1.1. Du kan ikke vælge størrelsen af alle tre a-værdier frit.



 

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Skriv et svar til: Lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.