Matematik

Bestem k, så arealerne af M1 og M2 er lige store.

12. april 2019 af Peter2001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen

Jeg har allerede løst opgave a, og den fik jeg til 10.7 enheder2

Men hvordan løser man opgave b? 

Vedhæftet fil: 6.23 - 4-12-2019.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2019 af oppenede

Find k så det røde areal er det halve af svaret fra a)


Svar #3
12. april 2019 af Peter2001 (Slettet)

Hvad skal jeg bruge som øverste og nederste grænse?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2019 af oppenede

x-værdierne af skæringerne mellem graferne for f og g, samt den positive skæring mellem x-aksen of parablen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2019 af peter lind

Bestem skæringspunktet mellem den rette linje og kurven for et vilkårlig k. Derefter udregner du arealet af M1 stadig som en funkton af k. Derefter sætter du dette lig ½M


Svar #6
12. april 2019 af Peter2001 (Slettet)

Har prøvet at lave den her opgave i en evighed, men det resultat jeg får giver bare ikke mening

Vedhæftet fil:6.41 - 4-12-2019.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2019 af oppenede

Fjern definitionen af k, så det bliver en variabel i stedet for et tal. Skriv: 
    DelVar k 
før du bruger k som variabel.


Svar #8
12. april 2019 af Peter2001 (Slettet)

#7

Fjern definitionen af k, så det bliver en variabel i stedet for et tal. Skriv: 
    DelVar k 
før du bruger k som variabel.

Har gjort hvad du bad mig om, men nu gider den ikke at definere g(x)

Vedhæftet fil:7.34.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2019 af janhaa

b)

A(M_2)=\int_0^{4-k}(-x^2+4x)dx=16/3\\ \\ k=2

der:

f(x) = g(x) => x = 4-k


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. april 2019 af oppenede

Tidligere i dit dokument har du fået defineret k := 1, hvilket afspejles ved at k vises i fed skrift.
Skriv
     DelVar k        <- i en linje for sig, så definitioner af k ophæves
     g(x) := k*x


Svar #11
12. april 2019 af Peter2001 (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #12
12. april 2019 af AMelev

Se evt. vedhæftede.

Vedhæftet fil:arealer.zip

Skriv et svar til: Bestem k, så arealerne af M1 og M2 er lige store.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.