Matematik

Bestem førstekoordinaten for punktet P

15. april 2019 af helpn - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe mig igennem den her opgave?

Jeg er især i tvivl om den første opgave, hvor jeg ikke helt ved hvordan jeg skal gribe den an.

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2019 af jnl123

a) Bare differentier f(x) for at finde f'(x). Sæt så f'(x)=0 og bestem x.


Svar #2
15. april 2019 af helpn

#1

a) Bare differentier f(x) for at finde f'(x). Sæt så f'(x)=0 og bestem x.

Men her får jeg jo så to x-værdier, hhv. x=1 og x=4- Hvad har det med min førstekoordinat for p at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2019 af jnl123

Undskyld, det er mig der vrøvler.

a) Sæt f(x)=0 for at finde x-værdien for P


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2019 af AMelev

a) P(x0,0) = (x0,f(x0)), da P ligger på både graf og 1.aksen. Løs ligningen f(x) = 0 mht. x med dit CAS-værktøj (Solve eller tilsvarende). 

b) Indsæt i ligning for tangent

c) tan(v) = a, hvor a er hældningskoefficienten for linjen og v er vinklen mellem linjen og vandret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2019 af ringstedLC

a)

- Definér f

- Px:= Løs (solve) (f = 0, x) → Px = -1

b) I tangentligningen indsættes f'(Px), f(Px) = 0 og Px = x0 → y = 30x + 30

c) Vinkel med x-akse: v = tan-1(a) (OBS: Figurens højde/breddeforhold er ikke 1:1)


Svar #6
16. april 2019 af helpn

Forstår stadig ikke helt hvordan c) skal løses...


Svar #7
16. april 2019 af helpn

Jeg fandt ud af det, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Bestem førstekoordinaten for punktet P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.