Kemi

Mængde beregning

19. april 2019 af AnneSoffia - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe med at beregne det teoratiske udbytte? Det jeg kender er at jeg har brugt 4,99 g C6H6O3 og reaktionen er følgende:  C6H6O3 + C4H10O --> C11H14O3 + H2O hvor C6H6O3 er den begrænsende reaktant. 

Vedhæfter lige mit forsøg på at beregne det


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du har glemt at afstemme reaktionen:

7 C6H6O3 + 6 C4H10O = 6 C11H14O3 + 9 H2O

4,99g C6H6O3 indeholder stofmængden

n = m/M

n(C6H6O3) = 4,99g / 126,11g/mol = 0,03957 mol

Der bliver så dannet 6/7 af denne stofmængde af C11H14O3

n(C11H14O3) = 6/7 * 0,03957 mol = 0,003392 mol

Som har massen

m = n*M

m(C11H14O3) = 0,003392 mol * 194,23 g/mol = 6,59 g


Skriv et svar til: Mængde beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.