Matematik

Hjælp med kvadratsætningerne til at udregne med hovedregning?

23. april 2019 af Breaux (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave som lyder på at jeg skal udregne fx. 11 og  152  med brug af kvadratsætningerne. Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2019 af peter lind

Brug (a+b)2 = a2+b2+2ab hvor i den første opgave a er 10 og b er 1.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2019 af AMelev

Eks. 232 = (20 + 3)2 = 202 + 32 + 2·20·3 = 400 + 9 + 120 = 529 eller
 372 = (40 - 3)2 = 402 + 32 - 2·40·3 = 1600 + 9 - 240 = 1369


Svar #3
23. april 2019 af Breaux (Slettet)

#1

Brug (a+b)2 = a2+b2+2ab hvor i den første opgave a er 10 og b er 1.

Ok, tak. Så jeg skal gøre det samme med 152 , så a er 10 og b er 5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2019 af AMelev

Ja.


Skriv et svar til: Hjælp med kvadratsætningerne til at udregne med hovedregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.