Matematik

Trekant

23. april 2019 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af overhovdet. Håber nogen kan hjælpe mig, da jeg ikke kan forstå det. Billedet er vedlagt! Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2019 af StoreNord

a)   Brug cosinus-relationen.
b)   Brug cosinus-formelen.
c)   Find øverste areal med appelsin-formelen. Find AD med Pythagoras.
      Find nederste areal med appelsinformelen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2019 af peter lind

a) Brug cosinus relationerne

b) Det er en retvinklet trekant så brug Pytagoras

c)Du bestemmer arealet af firkanten ved at bestemme arealet af hver af trekanterne og lægge dem sammen


Svar #4
23. april 2019 af Fatima2904

Tak for hjælpen, men i opgave b, bruges pytagoras ikke kun til at finde sidelængder?Jeg skal bestemme vinkel A. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2019 af StoreNord

Jo. Men du har lige fundet vinkel A. For at bruge vinkel A i appelsin-formelen skal du også kende AD.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2019 af mathon

c)
         \begin{array}{lllclclcl} \textup{l\ae ngden af AD:}&\left | AD \right |=\sqrt{10.0^2-6.3^2}=7.8\\\\ \textup{Arealer:}\\ &T_{ABC}=\frac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot \sin(A)=\frac{1}{2}\cdot 10.0\cdot 3.3\cdot \sin(35.7\degree)\\\\ &T_{ACD}=\tfrac{1}{2}\cdot \left | AD \right |\cdot \left | CD \right |=\tfrac{1}{2}\cdot7.8\cdot 6.3 \\\\ \end{array}


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.