Kemi

Idealglasloven

24. april 2019 af Nanna5970 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe en ældre dame? Er helt blank inde for kemi. Og sidder og skal lave kemi rapport efter en kemi weekend. 

Beregn ud fra idealglasloven, hvor meget den dannede stofmængde

H2O (g) og CO(g) fylder. Antag at temperaturen er 175 grader og trykket 1,180 bar. 

Vi antager, at vi skal anvende den pågældende mængde natron i en kage.

 (1 tsk er ca 3-5 gram) stemmer det med, hvor meget en kage normalt hæver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2019 af mathon

Du har ikke angivet mængden af NaHCO3, hvorfor der ikke kan svares præcist.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2019 af mathon

                   \small \small \begin{array}{lclclcl} n\textup{ mol }NaHCO_3\textup{ danner }\frac{1}{2}\textup{ mol }CO_2\, _{\textit{(g)}}\textup{ og }\frac{1}{2}\textup{ mol }H_2O\, _{\textit{(g)}}\qquad\textup{dvs } n\textup{ mol gas}\\\\ \textup{som fylder }\quad V=n\cdot \frac{R\cdot T}{p}=n\cdot \frac{\left ( 0.0831\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot\left ( (273+175)\; K \right )}{1.180\; bar}=n\cdot \left (31.55\; \tfrac{L}{mol} \right )\\\\ \textup{3 g }NaHCO_3=\frac{m}{M}=\frac{3\; g}{84.01\; \frac{g}{mol}}=0.024\; mol\\\\ \textup{5 g }NaHCO_3=\frac{m}{M}=\frac{5\; g}{84.01\; \frac{g}{mol}}=0.060\; mol \end{array}


Svar #3
24. april 2019 af Nanna5970 (Slettet)

Tusind tusind tak!! :)
-hmm jeg synes ikke det står oplyst nogle steder, vi lavede et forsøg med opvarming af natriumhydrogencarbonat og har så fået bland andet den her opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} 3\; g\; NaHCO_3\textup{ udvikler } (0.024\; mol)\cdot \left ( 31.55\; \tfrac{L}{mol} \right )&=&0.7572\; L\; CO_2\\\\ 5\; g\; NaHCO_3\textup{ udvikler } (0.060\; mol)\cdot \left ( 31.55\; \tfrac{L}{mol} \right )&=&1.8930\; L\; CO_2 \end{array}


Skriv et svar til: Idealglasloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.