Kemi

fældningstitrering NaCl

24. april 2019 af LinuSei (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen, jeg søger hjælp, jeg har meget svært ved at løse: 

1) NaCl-indholdet i en opløsning ønskes bestemt ved fældningstitrering. 10 mL af saltopløsningen overføres til en konisk kolbe og der tilsættes en indikator. En burette fyldes med 0,2M AgNO3. Ved ækvivalenspunktet er der 12,1 mL AgNO3. 

a) beregn den formelle koncentration af NaCl i opløsningen 

Jeg ved godt, hvilken formel der skal anvendes, men forstår ikke, hvordan jeg skal bruge den. Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2019 af AngelOneOne

Hej,

Du har forbrugt 12,1 mL 0,2 M AgNO3 opløsning. Det svarer til:

0,2 mol/L · 0,0121 L = 0,00242 mol AgNO3

Da reaktionen NaCl(aq) + AgNO3(aq) → AgCl(s) + NaNO3(aq) foregår 1:1, har du den samme stofmængde NaCl i din prøveopløsning.

58,44 g/mol · 0,00242 mol = 0,141 g NaCl i 10 mL ⇒ 14,1 g NaCl/L

Dermed: 14,1 g/L ÷ 58,44 g/mol = 0,241 mol/L NaCl.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: fældningstitrering NaCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.